čokoládové srdce

22.05.2015 03:41

Nákupný zoznam

 

Snehové cesto:

  • 6 bielkov 300 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička zemiakového škrobu Castello
  • 2 lyžičky bieleho vínneho octu Acentino
  • 1 lyžica kakaa Castello
  • 50 g horkej čokolády Fin Carré

Krém:

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 3 lyžice práškového cukru

Na ozdobenie:

  • čerstvé jahody
  • horká čokoláda Fin Carré
  • mliečna čokoláda Fin Carré
  • biela čokoláda Fin Carré
  • 50 ml likéru Latté Macchiatto

Ako na to?

úroveň: jednoduchý porcie: 6 čas: 130min

Snehové cesto:

Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Potom k nemu po častiach prisypeme cukor a šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Vznikne lesklý, tuhý sneh, do ktorého mixérom zašľaháme zemiakový škrob a biely vínny ocot. Kakao a nasekanú horkú čokoládu primiešame zľahka metličkou do snehu až na záver. Na papier na pečenie nanesieme sneh do tvaru srdca. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 150 °C na 1 hodinu. Potom teplotu znížime na 100 °C a dopekáme ďalších 30 minút. Po dopečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a srdce necháme v rúre schnúť celú noc.

Krém:

Mascarpone so smotanou na šľahanie a práškovým cukrom vymiešame mixérom na hustý krém.

Pavlovovej čokoládové srdce:

Na srdce nanesieme lyžicou kôpky krému a ozdobíme ho jahodami namočenými v horkej, mliečnej a bielej čokoláde. Na záver môžeme dezert pokvapkať trochou likéru.