Nákupný zoznam
Snehové cesto:
- 6 bielkov 300 g kryštálového cukru
- 1 lyžička zemiakového škrobu Castello
- 2 lyžičky bieleho vínneho octu Acentino
- 1 lyžica kakaa Castello
- 50 g horkej čokolády Fin Carré
Krém:
- 250 g mascarpone Lovilio
- 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
- 3 lyžice práškového cukru
Na ozdobenie:
- čerstvé jahody
- horká čokoláda Fin Carré
- mliečna čokoláda Fin Carré
- biela čokoláda Fin Carré
- 50 ml likéru Latté Macchiatto
Ako na to?
úroveň: jednoduchý porcie: 6 čas: 1h 30min
Snehové cesto:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Potom k nemu po častiach prisypeme cukor a šľaháme, až kým sa kryštáliky cukru úplne nerozpustia. Vznikne lesklý, tuhý sneh, do ktorého mixérom zašľaháme zemiakový škrob a biely vínny ocot. Kakao a nasekanú horkú čokoládu primiešame zľahka metličkou do snehu až na záver. Na papier na pečenie nanesieme sneh do tvaru srdca. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 150 °C na 1 hodinu. Potom teplotu znížime na 100 °C a dopekáme ďalších 30 minút. Po dopečení rúru vypneme, dvierka pootvoríme a srdce necháme v rúre schnúť celú noc.
Krém:
Mascarpone so smotanou na šľahanie a práškovým cukrom vymiešame mixérom na hustý krém.
Pavlovovej čokoládové srdce:
Na srdce nanesieme lyžicou kôpky krému a ozdobíme ho jahodami namočenými v horkej, mliečnej a bielej čokoláde. Na záver môžeme dezert pokvapkať trochou likéru.